המלצות ומידע עדכני
כיצד בוחרים לחם ומאפים?
1.8.2024
רוב הלחמים שתמצאו היום בסופר מאוד מעובדים ומכילים חומרים משמרים. מעבר לכותרות ולתמונה היפה על האריזה רצוי להציץ גם ברשימת הרכיבים.
חומרים משמרים המסומנים בE280-284 (פרופיונט) הנמצאים לרוב בלחמים ומאפים ארוזים- נמצאו כגורמים לתינגודת לאינסולין . כלומר, הפחמימות מהמזון שמתפרקות לסוכר מתקשות להיכנס לתאים.
כתוצאה מכך מתרחשים כמה תהליכים:
1. הסוכר בדם עולה ⬅מופרש עוד ועוד הורמון אינסולין מהלבלב⬅ לימים מתפתחת סוכרת.
2. עודף אינסולין בדם לאורך זמן⬅ גורם להשמנה.
3. עלייה בתחושת הרעב⬅תדירות האכילה עולה⬅מתפתחת השמנה.
אז מה עושים?
קונים לחמים ללא ח.משמרים! ניתן למצא אותם בכל סופר כמעט, לרוב יופיעו עם סימון ירוק עליהם.
מאפים- רצוי לקנות טריים ובמאפיות שאינן משתמשות במרגרינה, או להכין בבית.